La guia de temàtica de cinema de Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història té un parell de recursos molt interessants, disponibles en línea i totalment gratuïts, per els amants del cinema: Internet Archive i European Film Treasure.

Font: Internet Archive

Internet Archive és una biblioteca digital, creada per una organització sense ànim de lucre al 1996, i que té per objectiu recollir, emmagatzemar, preservar i donar accés a materials digitalitzats, recursos multimèdia, llocs web, imatges en moviment i llibres.  Destaca la secció Moving Images que és la col·lecció que conté més arxius: un total de 19.000. Dins aquesta col·lecció hi trobem diferents subseccions de gran interès com la Prelinger Archives que inclou material publicitari, per l’educació, promoció d’empreses o industrial i amateur. Altres seccions que conformen la col·lecció de Moving Images són, per exemple, Animation & Cartoons, Cultural & Academic Films o Movies.

Dins de la col·lecció Internet Archive hi trobem alguns films clàssics com són: “The 39 Steps” (39 escalones), “Battleship Potemkin” (El Acorazado Potemkin), “Das Cabinet des Dr. Caligari” (El Gabinete del Doctor Caligari), “M” (M, El vampiro de Düsserdolf). Molts d’aquests films estan en domini públic o tenen llicències Creative Commons fet que facilita la seva distribució i que es pugui visualitzar sense cap cost.

Font: Europa Film Treasures

Per altra banda, també podeu consultar European Film Treasure, una pàgina web realitzada a inciativa de diverses Filmoteques europees que posa a l’abast de tothom les seves col·leccions. El fons té films, procedents d’arreu d’Europa, de gran valor històric i que es poden veure en “streaming”. A més, cada pel·lícula conté informació sobre el film i el context històric. La pàgina també ens proporciona dades sobre les diferents filmoteques associades i té un bloc, que com la pàgina, està disponible en diversos idiomes.

Us recordem que a la guia de cinema hi trobareu altres recursos d’interès.