Conferiment del grau de doctor honoris causa al professor John Brademas. En el decurs de l’acte es lliuraren els premis extraordinaris de doctorat del curs 2006-2007. L’acte l’organitza la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Al Paranimf de la Universitat de Barcelona a les 12:00 (més informació: targetó).

Jornades «Dones de lletres: de l’Antiguitat al Renaixement» a la Sala de Juntes de les facultats de Filosofis i de Geografia i Història, organitzades pel grup d’investigació Tàcita Muta i el Seminari Filosofia i Gènere. La inauguració, a càrrec de la degana de la Facultat de Geografia i Història, Maria Ángeles del Rincón, i de la professora Maria Dolors Molas, serà a les 9.15. Més informació al nostre bloc: Jornades «Dones de lletres» i al web de l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere.

«El gòtic meridional català: cases, esglésies i palaus». Seminari sobre les especificitats arquitectòniques, estructurals i decoratives dels edificis gòtics meridionals: Sistemes i processos constructius, decoracions, etc., organitzat pel Grup Patrimoni UB i Velcus, s.l. A la Residència d’Investigadors (carrer Hospital, 64 – Barcelona) de 9 a 18h. Més informació al web de la Residència d’Investigadors.

Conferència i seminari de la doctora Idith Zerthal. El Seminari Filosofia i Gènere de la Facultat de Filosofia de la UB, KRTU i la Càtedra d’Art i Cultura Contemporània de la Universitat de Girona han organitzat una sèrie d’actes protagonitzats per la historiadora israelianan i professora d’estudis jueus a la Universitat de Basilea Idith Zertal. Dilluns 1 de desembre, a les 19 h, dictarà la conferència «On obedience and disobedience in “Dark Times”» a la Sala Gran de la Facultat de Filosofia, i dimarts 2 desembre impartirà  a les 11 h el seminari «Hannah Arendt on Freedom» a l’aula 404 de la mateixa facultat. Més informació a l’agenda de la Universitat de Barcelona.

Recordeu que podeu consultar les activitats que es porten a terme a la Universitat de Barcelona a l’agenda d’actes.