Els dies 23, 24 i 25 d’abril es celebrarà a Barcelona el congrés Edificar la pau al segle XXI, organitzat per la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, juntament amb la Universitat de Barcelona.

L’acte d’inauguració tindrà lloc al Saló del Tinell (Ajuntament de Barcelona, MUHBA) i comptarà amb la presència, entre d’altres, de la Vicerectora de Política Docent i Científica de la UB, Dra.Teresa Anguera. Les sessions de treball es celebraran a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, així com l’acte de claussura al qual assistirà el Rector Dr. Dídac Ramírez, que també forma part del Comité d’Honor del Congrés.

El treball de recerca i diàleg del Congrés es va iniciar l’abril de 2011 amb reunions de 6 grups d’experts, en diverses disciplines, per abordar els eixos temàtics: Desarmar la història, Identitats i nacionalismes, Justícia i estructures socials, Mediació i cultura de pau, Mitjans de comunicació i pau, Repensar la democràcia, del qual forma part la professora de la Facultat de Filosofia Begoña Román. Durant la celebració del congrés, hi haurà dues sessions de treball dels Grups d’Experts, juntament amb els 6 ponents convidats i les entitats que presenten comunicacions. S’alternen continguts acadèmics amb la presentació de bones pràctiques de construcció de la pau, la qual cosa vol promoure una trobada amb la societat civil i el món acadèmic.

L’objectiu d’aquest congrés és reflexionar sobre l’edificació d’una pau positiva i aportar iniciatives per avançar en els reptes del segle XXI. Contribuir a la recerca, propiciar un punt de trobada i intercanvi, sobre la pau entre experts d’arreu del món i la societat, i compartir i divulgar el treball de recerca fet a tot el món. Les conclusions s’entregaran al Secretari General de les Nacions Unides en l’acte de clausura del congrés.

Arcadi Oliveres, Federico Mayor Zaragoza i María Viñas, membres dels diferents comités, presenten el congrés

Enllaços relacionats: