Us presentem una obra magistral que pensem val la pena comentar-vos una mica:

Es tracta de la primera edició integral bilingüe de Les adages, dirigida per Jean-Christophe Saladin i publicada per la prestigiosa editorial francesa “Les Belles Lettres” a finals del 2011,  dintre de la col.lecció “Le mirroir des humanistes” tot coincidint amb el 500 anys de la primera publicació de l”Éloge de la Folie”(1511).

L’obra consta de 5 volums que recullen els “adages” en blocs de 1000 i el 5è volum està dedicat a la Revolució humanista a més dels índexs de matèries, temes i obres citades per Erasme, entre altres. La notícia bibliogràfica que trobareu al nostre catàleg detalla el contingut de cada volum.

Què són exactament els “adages”? Els “adages” no són una recopilació de proverbis, són les seves notes de lectura però escrites d’una forma molt particular, amb ironia i elegància, amb simplicitat pedagògica. Ens ensenyen a reutilitzar les fòrmules dels millors autors grecs i llatins, ens introdueixen dintre de la seva biblioteca ideal. Són els antídots contra els tractats dogmàtics tancats.

Recordem que els “Adages” van formar part de la llista d’obres prohibides promulgada pel Papa Pere IV en 1557. L’Esglèsia romana no li perdonava, entre altres coses, la seva inclinació per la literatura pagana i el fet de voler democratizar la llengua llatina ja que considerava que el llatí escolàstic era esclau d’una lògica formalista i unidireccional, lèxicament parlant.

De què ens parla Erasme? Tracta temes molt diversos: filologia, etnografia, música, història, literatura, medicina, cuina i fins i tot moda.

Al nostre catàleg trobareu: