Del 9 a l’11 de febrer tindrà lloc al Centre de Cultura de dones Francesca Bonmaison el Congrés Feminisme i migració: intervenció social i acció política (FEMIGRA). Està organitzat pel Grup d’Investigació Fractalitats en Investigació Crítica, Departament de Psicologia Social (UAB) i l’associació cultural Ningún Lugar.

Aquest Congrés obre un espai de debat i reflexió en el qual participen interventores, investigadores i activistes que presenten les seves experiències i anàlisis sobre les diferents formes de frontera (física, social, ideològica, etc.) que s’estableixen en l’actualitat. A través d’experiències concretes, anàlisis teòriques i expressions artístiques es crea un marc per a la reflexió crítica sobre les formes actuals d’abordar els processos migratoris.

Entre les conferenciants principals es troba Dolores Juliano, Doctora per la Univesitat de Barcelona on ha estat professora titular al Departament d’Antropologia fins a la seva jubilació. Treballa des de fa molts anys en temes de gènere i està especialment interessada a analitzar processos de migració i canvi social. La seva conferencia està programada pel dia 9 de febrer de 13.10h. a 14.10h.

Les contribucions s’organitzen en quatre eixos principals: Processos d’inclusió i exclusió en les societats de recepció; Associacionisme i acció política feminista; Globalització i xarxes migratòries i Provisió de recursos per a persones immigrades