La professora i catedràtica del Departament d’Història Moderna de la Facultat de Geografia i Història de la UB, M. Àngels Pérez Samper, pronunciarà el proper 31 de gener la conferència:

“La xocolata: societat, cultura i alimentació al segle XVIII”

El gran procés d’expansió europea durant l’època moderna va comportar l’establiment d’una àmplia xarxa de relacions comercials, que posaven en contacte països molt llunyans i propiciaven l’intercanvi de productes. Entre els aliments que es transportaven destaca el cacau, no tant per la seva importància nutritiva com, sobretot, pel seu significat social, reservat al principi com un obsequi per a la família reial o els cortesans, i, tot i que després va ser progressivament difós, sempre s’ha mantingut com un producte de prestigi que ha suscitat passions i que fins i tot té el seu lloc en la pintura o la literatura.

La conferència s’enmarca en les xerrades de la segona edició del cicle “Tardes de ciència i xocolata”, organitzat per la UB en col·laboració amb el Museu de la Xocolata, en què es parlarà d’aquest aliment des de diferents perspectives, com ara la física, les matemàtiques, la història o l’economia, entre d’altres.

Les xerrades tindran lloc els dimarts entre el 17 de gener i el 13 de març, de 18 a 19.30 h, al Museu de la Xocolata (c/ Comerç, 36) i estan obertes a estudiants i al públic en general. Compten amb el suport del Ministeri de Ciència i InnovacióFundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia. Per assistir-hi cal fer una inscripció a través del formulari del Servei d’Atenció a l’Estudiant de la UB.

M. Àngels Pérez Samper (Barcelona, 1949) és directora del Departament d’Història Moderna de la Facultat de Geografia i Història de la UB, especialitzada en història moderna dels segles XVI, XVII i XVIII. Les seves principals línies d’investigació són la història social del poder i la història de l’alimentació a l’Espanya moderna. Ha participat en diversos projectes d’investigació a nivell nacional i internacional.