Us informem que la biblioteca té com a novetat l’últim llargmetratge del cineasta Pere Portabella (recentment investit Doctor Honoris Causa per la Universitat Autònoma de Barcelona), Die Stille vor Bach. L’obra, que es centra en la vida i obra de Johann Sebastian Bach, aprofundeix en la relació de la música i altres disciplines de la dramatúrgia com la imatge a través de la figura del gran músic alemany. A la pel·lícula destaca la seva banda sonora que compta amb dos sonates de Felox Mendelssohn i de diverses obres de Bach.

Pere Portabella és director i també ha estat productor i guionista de diversos films d’importants directors com Luís Buñuel. A l’any 1959 va fundar la productora Films 59 amb la que va  produir diverses pel·lícules de Luis Buñuel (Viridiana, 1961) i de Carlos Saura (Los Golfos, 1959). Al anys seixanta comença a dirigir i produir les seves pròpies pel·lícules. Com a director, el seu cinema es caracteritza perquè és experimental i és tractat des d’un punt de vista artístic i ideològic. Això ha dificultat l’exhibició de les seves pel·lícules a través sales de cinema tradicional. Les seves primeres obres com a director, ‘No compteu amb els dits’ (1967) i ‘Nocturno 29’ (1968), evidencien aquest trencament amb el cinema convencional i la seva vinculació amb el món de les arts. En els anys de la Transcisió es mostra la seva militància política a les seves pel·lícules, de forma més concreta amb les seves obres, El sopar’ (1974) i ‘Informe general’ (1976).

Si voleu saber més sobre aquest de director, podeu consultar la seva plana web que inclou informacions sobre la seva biografia, la seva filmografia així com reculls d’articles i material multimèdia entre d’altres dades d’interès. Al CRAI també tenim diverses obres si cerqueu per: