Antoni Gaudí va construir per encàrrec de l’industrial Eusebi Güell  entre 1885 i 1890 el  Palau Güell.  Després d’anys de treballs de restauració, el Palau Güell, situat en Carrer Nou de la Rambla 3-5, s’ha obert novament al públic. L’edifici, declarat Patrimoni Mundial per l’ UNESCO el 1984 en reconeixement al seu valor excepcional, en tant que peça clau de la renovació de l’arquitectura a escala mundial, va ser la residència particular de la família Güell a finals del segle XIX i principis del XX. Es tracta de l’únic exemple d’arquitectura domèstica que Gaudí va completar i que després no ha sofert modificacions essencials.

Si aneu a visitar el Palau Güell podreu descobrir la renovadora concepció de l’espai i el tractament de la llum, i l’originalitat i riquesa de les constructives i ornamentals fruit del geni creatiu de Gaudí, així con la mestria i destresa dels seu col·laboradors (artistes, industrials i artesans) en l’execució dels elements de forja, ceràmica, vidre, pedra i fusta que singularitzen aquesta obra única.

Es recorregut us portarà  des de l’antic estable del soterrani (que destaca per les grans columnes fungiformes de maó vist) fins al terrat (on l’agulla que corona la cúpula central és vorejada per vint xemeneies de formes insòlites), passant per la planta noble (un conjunt d’espais interconnectats visualment presidit pel saló central) i per planta on són els dormitoris privats de la  família Güell.