Aquesta setmana s’ha inaugurat l’exposició “Retallables de la guerra civil (1936-1939)” al Museu d’Història de Catalunya. Tots els retallables procedeixen de la col·lecció particular de Francesc d’Assís López i és una interessant visió de  la paradoxa que es produeix entre la guerra i el joc. D’altra banda també constitueix una mostra significativa de la propaganda política dels dos bàndols durant i després de la guerra.

Les nostres companyes de la Biblioteca del Pavelló de la República també en parlaven en el seu bloc afegint que en aquella biblioteca disposen d’una petita col·lecció de retallables que podeu consultar.

retallables

El catàleg d’aquesta exposició, així com el de l’altra  que podeu visitar actualment al MHC, “Princeses de terres Llunyanes” , han estat donats a la biblioteca pel director del museu, Agustí Alcoberro, fins fa poc professor del Departament d’Història Moderna de la Facultat de Geografia i Història, al qual des d’aquí volem agrair la seva atenció. Si són del vostre interés podeu venir a consultar-los a la biblioteca.

Retallables de la Guerra Civil (1936-1939): col·lecció Francesc d’Assís López Sala. [Barcelona] : Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació,  Museu d’Història de Catalunya, DL 2009