Entre el 28 de maig i el 26 de juny es pot visitar l’exposició anomenada Indígenes aïllats : els pobles més vulnerables del planeta, situada al passadís de les sales d’informàtica de la Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història.cartell_indigenes

L’exposició forma part de la campanya internacional que desenvolupa l’ONG Survival pels pobles indígenes aïllats. Té per objectiu sensibilitzar a l’opinió pública al voltant de les amenaces a les que s’enfronten aquests pobles i donar a conèixer possibles fórmules per a evitar la seva desaparició

Indígenes aïllats : els pobles més vulnerables del planeta vol fer evident el centenar i escaig de pobles indígenes d’arreu que viuen aïllats del món exterior.  Molts d’ells viuen fugint, tractant d’escapar de les invasions de les seves terres on han vist morir familiars i companys.

Consta de 16 plafons, amb un total de 26 fotografies de pobles aïllats de tot el planeta, que informen sobre quins són els pobles aïllats, on i com viuen i les amenaces que pateixen:  la tala d’arbres, la pressió de les petrolieres i, en especial, el contagi de nombroses malalties per les quals no tenen immunitat.

El 10 de Juny, a les 18.20 h. tindrà lloc l’acte de presentació de la campanya al que seguirà la conferència “Els que ja hi eren. Amèrica 1492” de  Miquel Izard, professor emèrit del Departament d’Antropologia Cultural i Història d’Amèrica i Àfrica de la Universitat de Barcelona

Enllaços relacionats

Nova instal·lació per a exposicions a la biblioteca

Amb aquesta exposició s’estrena la nova instal·lació de guies galeria disposades al llarg del passadís de les aules d’informàtica de la Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història.  Aquest espai expositiu s’afegeix als dos actuals i permetrà complementar properes exposicions bibliogràfiques o acollir exposicions gràfiques independents.

<!–[if !mso]> <! st1\:*{behavior:url(#ieooui) } –>

Entre el 28 de maig i el 26 de juny es pot visitar l’exposició anomenada Indígenes aïllats : els pobles més vulnerables del planeta, situada al passadís de les aules d’informàtica de la Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història.

Indígenes aïllats : els pobles més vulnerables del planeta vol fer evident el centenar i escaig de pobles indígenes d’arreu que viuen aïllats del món exterior. Molts d’ells viuen fugint, tractant d’escapar de les invasions de les seves terres on han vist morir familiars i companys.

L’exposició consta de quinze plafons que informen sobre quins són els pobles aïllats, on i com viuen i les amenaces que pateixen: la tala d’arbres, la pressió de les petrolieres i, en especial, el contagi de nombroses malalties per les quals no tenen immunitat.

Indígenes aïllats : els pobles més vulnerables del planeta és una de les moltes iniciatives de Survival, organització mundial que treballa en suport als pobles indígenes.

Amb aquesta exposició s’estrena la nova instal·lació de guies galeria disposades al llarg del passadís de les aules d’informàtica de la Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història. Aquest espai expositiu s’afegeix als dos actuals i permetrà complementar properes exposicions bibliogràfiques o acollir exposicions gràfiques independents.