Del 7 de maig al 2 d’agost podeu visitar al Museu d’Història de Catalunya (MHC) l’exposició Princeses de terres llunyanes. Catalunya i Hongria a l’Edat Mitjana. La mostra, organitzada conjuntament pel MHC i el Museu Nacional d’Hongria, té l’objectiu de donar a conèixer les relacions que es van establir entre la Corona d’Aragó i Hongria a través dels matrimonis de quatre princeses: Constança d’Aragó, Violant d’Hongria, Beatriu d’Aragó i Maria d’Habsburg.

cartellprinceses

L’exposició reuneix unes 200 peces, de gran valor històric i artístic, procedents de diversos museus i col·leccions d’Europa i els Estats Units, moltes de les quals es poden veure per primera vegada a Catalunya. Entre totes elles destaquem una taula procedent del Musée Languedocien de Montpeller, on es troba l’únic retrat coetani del rei Jaume I, que data de l’any 1261, i exposat per primera vegada a Catalunya.

jaume_retrat

El projecte s’organitza com una exposició itinerant a dues seus: del 7 de maig al 2 d’agost es podrà veure al Museu d’Història de Catalunya i del 4 de setembre al 29 de novembre al Museu Nacional d’Hongria de Budapest.

Aprofiteu per visitar l’exposició aquest dissabte a la nit gratuïtament.  Consulteu la informació a  La Nit dels Museus.

Enllaços relacionats:
Entrades relacionades: