seminari_portadaEl dia 3 d’abril tindrà lloc la primera edició del Seminari d’Història i Cultura Visual amb el títol Imatges de la vida quotidiana, organitzat pels departaments d’Història de l’Art i d’Història Moderna de la Facultat de Geografia i Història.

Cada cop són més els historiadors de l’art que consideren el context com un àmbit imprescindible per entendre el significat de les obres que estudien i, també, són cada cop més els historiadors que consideren els objectes visuals com un mitjà imprescindible per entendre el món en que aquests van ser produïts.

La relació entre els àmbits de treball dels historiadors de l’art ha estat objecte d’atenció en nombroses publicacions aparegudes els darrers anys fins el punt que alguns teòrics han parlat d’un gir visual als estudis històrics.

El Seminari d’Història i Cultura Visual neix amb la voluntat de constituir un punt de trobada entre especialistes que  permetin intercanviar experiències concretes que enriqueixin el treball de tots i s’adreça principalment a investigadors, professors i estudiants de postgrau.

Text extret del díptic del seminari

Els professors i professores de la UB que impartiran sessions són el Dr. Juan Luís Palos  del Departament d’Història Moderna i la Dra. Imma Socias, la Dra. Anna Casanovas, el Dr. Vicenç Furió del Departament d’Història de l’Art. També intervenen el Dr. Juan Carrete Parrondo, el Dr. Francesc Fontbona i la Dra.  Renata Ago.

Consulteu el programa

Per a més informació poseu-vos en contacte amb Mar Oliver