S’ha inaugurat l’exposició China. Retrato de un país (1949-2008) a la sala d’exposicions de Casa Àsia de Barcelona. La mostra procedeix de Pequín, on va ser inaugurada al Today Art Museum i on es va poder veure al llarg de la tardor passada; un cop es tanqui a Barcelona viatjarà a Madrid.

China. Retrato de un país mostra un important conjunt d’imatges preses per fotògrafs xinesos, algunes de les quals són exposades per primer cop, que mostren l’evolució de la societat xinesa en els darrers seixanta anys. Consta d’imatges històriques, com la fotografia de la reunió de Mao i Nixon el 1972, però sobretot de fotografies socials de la vida quotidiana pública o privada que expliquen històries per elles mateixes.

L’exposició forma part d’un ampli projecte que també comprèn l’edició d’un llibre homònim editat per Taschen i es completa amb la projecció de tres pel·lícules que formen la trilogia China : A century of revolution.

La inauguració d’aquesta exposició ha coincidit amb l’arribada a la Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història de diverses obres editades per Casa Àsia i que han estat donades a aquesta biblioteca.

També podeu cercar més informació sobre aquests temes al catàleg amb les matèries: