2009, Any Darwin

El 12 de febrer d’enguany va fer 200 anys del naixement d’un dels personatges que més va contribuir amb les seves investigacions al canvi de mentalitat i d’idees preconcebudes al segle XIX: Charles Darwin. És, també, el 150è aniversari de la publicació de la seva obres més influent i coneguda: L’origen de les espècies. Per aquests motius, la Facultat de Biologia ha organitzat una sèrie d’exposicions commemoratives que s’inauguren avui i en què també ha participat la Biblioteca de Biologia amb una vitrina virtual i que es podran visitar fins el 30 de desembre, que s’afegeixen a l’exposició bibliogràfica inaugurada el 5 de gener a la mateixa facultat.

A la vitrina virtual elaborada per la Biblioteca de Biologia (a la qual podeu accedir des de la pàgina principal del web de la Biblioteca o des del web de la Biblioteca de Biologia) hi trobareu informació sobre Darwin, enllaços al catàleg de la Biblioteca a bibliografia de Darwin i sobre ell, informació sobre personatges relacionats amb Darwin, informació sobre les exposicions de la Facultat de Biologia i sobre altres institucions, una selecció de webs i un recull de curiositats sobre l’autor i la seva obra.

La importància de l’obra de Darwin no es va limitar a la biologia, sinó que va transcendir les fronteres d’aquesta disciplina i posà en dubte veritats fins llavors inqüestionables de la filosofia i la religió, i influí també en la política, en les ciències socials, etc. Tot i que Darwin fou naturalista, també va tenir una inflùència important en l’àmbit de la filosofia, i és per això que a la Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història podreu trobar també:

Enllaços directes: