El dia 3 de febrer del 2007 es van inaugurar els jardins interiors de les facultats de Filosofia, Geografia i Història, als quals es va donar el nom de Plaça de Victoria de los Ángeles. La tria del nom no és casual, ja que la relació de la soprano amb la Universitat de Barcelona venia de lluny: Victòria dels Àngels nasqué a l’Edifici Històric, on el seu pare treballava de bidell, i hi va viure la seva infantesa.

A l’acte hi intervingueren l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el rector de la Universitat de Barcelona, Màrius Rubiralta; el regidor de Ciutat Vella, Carles Martí; l’anterior directora general del Gran Teatre del Liceu, Rosa Cullell; Helena Mora, en representació de la família; Jaume Radigales, patró de la Fundació Victoria de los Ángeles, i Rosa Samaranch, vicepresidenta d’Amics del Liceu. La soprano Begoña Alberdi interpretà una ària de Madama Butterfly acompanyada del pianista Miguel Ángel Dionís i altres músics.

Amb motiu d’aquest esdeveniment, la Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història va decidir completar el seu fons bibliogràfic i musical amb llibres sobre Victòria dels Àngels i enregistraments tant sonors com visuals de les interpretacions de la soprano.

Podeu trobar-los mitjançant el catàleg cercant Victòria dels Àngels com a autor (si voleu trobar les seves interpretacions) o Victòria dels Àngels com a matèria (si cerqueu obres que parlin d’ella).

Trobareu més informació sobre Victòria dels Àngels a: Fundació Victoria de los Ángeles

«Obertura dels Jardins Victoria de los Ángeles i Homenatge a la soprano» (fullet de la inauguració amb una breu biografia de la cantant).