Conferencia «Los filósofos españoles exiliados en México»

A les 12 h tindrà lloc a l’Aula Gran del 4t pis de la Facultat de FIlosofia, la conferència «Los filósofos españoles exiliados en México» a càrrec del doctor Mario Teodoro Ramírez Cobián. El doctor Ramírez Cobián és professor a la Facultad de Filosofía «Samuel Ramos» de la Universidad Michoacana de San Nicolás de Hidalgo i director del Instituto de Investigaciones Filosóficas «Luís Villoro». La presentació serà a càrrec del doctor Josep Maria Bech, del Departament d’Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia de la Cultura.

Jornades internacionals «Rachel Bespaloff: entre Atenes i Jerusalem»

Avui comencen a la Facultat de Filosofia les jornades internacionals «Rachel Bespaloff: entre Atenes i Jerusalem», organitzades pel Seminari de Filosofia i Gènere:

seminari d’estudis sobre la producció filosòfica femenina, creat el novembre de 1990 a la Universitat de Barcelona, per iniciativa de professores i investigadores dels departaments d’Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia de la Cultura (Facultat de Filosofia) i Filologia Grega (Facultat de Filologia).

Rachel Bespaloff (1895–1949) fou una de les primeres lectores de Heidegger i publicà als anys 30 del segle passat assaigs sobre diversos filòsofs i escriptors (com ara Kierkegaard, Gabriel Marcel i André Malraux entre d’altres).

Les jornades començaran a les 16.30 h amb una presentació a càrrec de la professora Rosa Rius Gatell (Seminari Filosofia i Gènere, Universitat de Barcelona), seguida a les 17 h de la conferència «Atenes i Jerusalem. Un insuperable “entredós”», dictada Maria da Penha Villela-Petit (Centre National de la Recherche Scientifique, Archives Husserl), i a les 18:30h la professora Montserrat Jufresa (Seminari Filosofia i Gènere, Universitat de Barcelona) oferirà la conferència «Comentaris a De l’Iliade de Rachel Bespaloff».

Podeu veure el programa complet de les jornades a l’agenda del Seminari de Filosofia i Gènere (que també us podeu descarregar en format PDF: programa).

Trobareu més informació de les activitats programades a l’agenda de la Facultat i a l’agenda de la UB.